Manşet
Yükleniyor...

 

Sosyal medya bir detoks kendini sağlıklı bir anlamda yeniden kazanmak için ve sevdikleriniz ile yeniden iletişim kurmak için iyi bir yol olabilir. Birçok kişi telefonlarına ve internete kapılırken, bir süre sosyal medyadan geri adım atmak şart. İmkansız gibi görünse de, kesinlikle mümkün. İlk adım, interneti aşırı kullanmanıza neyin yol açtığını anlamaktır. Facebook ve Twitter'ı kullanmayı bırakmanız mı gerekiyor? Sosyal medya kullanımınız ailenizle olan ilişkinizi etkiliyor mu?

Sosyal medya akışınızın sürekli vızıltısından bir mola verdikten sonra, gerçekten ne yapmak istediğinize odaklanmak için zaman ayırın. Haberdar olmak ve gerçek hayatınızla meşgul olmak için feed'inizi kontrol etmek için her gün sadece birkaç saat harcayın. Bilgisayarınızdan uzaklaşarak ne kadar zaman kazandığınıza şaşıracaksınız. Bu süre zarfında, bazı okumaları veya diğer etkinlikleri yapmak için muhtemelen daha fazla enerjiniz olacaktır.

Bir sosyal medya detoksunun bir diğer önemli yönü de internetteki zamanınızı sınırlamaktır. Sosyal medyayı kullanırken odaklanmanız önemlidir. Bu, haberlere ve nasıl yapılır videolarına erişiminizi kesmek anlamına gelir. Bu dikkat dağıtıcılara harcadığınız zamanı kısıtlayarak, sosyal medya hedeflerinize bağlı kalmayı daha kolay bulacaksınız. Her türlü çevrimiçi buluşmadan kaçınmak da önemlidir - bunlar genellikle daha genç bir kitleye yöneliktir.

0 Yorumlar: